Sposób przygotowania:
Pasztet wegański ze słonecznika i pieczarek
Słonecznik namoczyć przez 8 godzin w wodzie. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i usmażyć razem z wcześniej obraną i pokrojoną cebulą. Na patelnię dorzucić też 3 ząbki czosnku.
Pieczarki, cebulę, czosnek i słonecznik wymieszać i dokładnie zblendować. Dodać sól, pieprz, paprykę słodką w proszku.
Uzyskaną masę włożyć do blaszki wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.
Piec ok. 50 minut w 180 stopniach.
Pieczarki, cebulę, czosnek i słonecznik wymieszać i dokładnie zblendować. Dodać sól, pieprz, paprykę słodką w proszku.
Uzyskaną masę włożyć do blaszki wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.
Piec ok. 50 minut w 180 stopniach.