Sposób przygotowania:
Pasztet wegański ze słonecznika i pieczarek
Słonecznik namoczyć przez 8 godzin w wodzie. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i usmażyć razem z wcześniej obraną i pokrojoną cebulą. Na patelnię dorzucić też 3 ząbki czosnku.
Pieczarki, cebulę, czosnek i słonecznik wymieszać i dokładnie zblendować. Dodać sól, pieprz, paprykę słodką w proszku.
Uzyskaną masę włożyć do blaszki wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.
Piec ok. 50 minut w 180 stopniach.
Pieczarki, cebulę, czosnek i słonecznik wymieszać i dokładnie zblendować. Dodać sól, pieprz, paprykę słodką w proszku.
Uzyskaną masę włożyć do blaszki wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.
Piec ok. 50 minut w 180 stopniach.
![Pasztet wegański ze słonecznika i pieczarek Pasztet wegański ze słonecznika i pieczarek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasztet-weganski-ze-slonecznika-i-pieczarek-408051.jpg)
![Pasztet wegański ze słonecznika i pieczarek Pasztet wegański ze słonecznika i pieczarek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasztet-weganski-ze-slonecznika-i-pieczarek-408052.jpg)
![Pasztet wegański ze słonecznika i pieczarek Pasztet wegański ze słonecznika i pieczarek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasztet-weganski-ze-slonecznika-i-pieczarek-408053.jpg)
![Pasztet wegański ze słonecznika i pieczarek Pasztet wegański ze słonecznika i pieczarek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasztet-weganski-ze-slonecznika-i-pieczarek-408054.jpg)