Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Buraczki czerwone z cebulą i ogórkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tą wersje sałatki uwielbia moja mama

Buraczki czerwone z cebulą i ogórkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Buraczki czerwone z cebulą i ogórkiem

 

  • 1 kg buraki czerwone,
  • 2 szt cebula,
  • 3 szt ogórki kiszone,
  • do smaku Sól,
  • do smaku cukier,
  • 3 łyżki oliwa,
  • do smaku kwasek cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

Buraczki czerwone z cebulą i ogórkiem
Buraki umyć, ugotować w osolonej wodzie. Następnie odcedzić, ostudzić i obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę, dodać do buraczków. Przyprawić do smaku, polać oliwą, wymieszać. Podawać jako dodatek do potraw.
Buraczki czerwone z cebulą i ogórkiem
Etap 1
Buraczki czerwone z cebulą i ogórkiem
Etap 2