Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Buraczki czerwone z żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Czerwone gotowane buraczki ze smacznym dodatkiem żurawiny

Buraczki czerwone z żurawiną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Buraczki czerwone z żurawiną

 

 

Sposób przygotowania:

Buraczki czerwone z żurawiną
Buraczki gotować, aż będą miękkie. Obrać ze skórki i zetrzeć na tartce jarzynowej. Na patelni usmażyć cebulę. Dodać żurawinę i podsmażyć. W garnku rozpuścić masło, wrzucić buraczki i cebulę z żurawiną. Przyprawić i dusić jeszcze około 5 minut. Suszoną żurawinę również można zastąpić świeżą, która nada kwasowości buraczkom. Świetnie smakują z tradycyjnym mielonym. Smacznego!
Buraczki czerwone z żurawiną
Buraczki ugotować, obrać ze skóry i zetrzeć na tartce jarzynowej.
Buraczki czerwone z żurawiną
Cebulę usmażyć i pod koniec dodać żurawinę.

Tagi:

buraki