lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Buraczki do słoików

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Buraczki gotowane to pyszny dodatek do obiadu. Najlepiej smakują zimą kiedy sezon na nie juz sie skończył.

Buraczki do słoików

Składniki:

Buraczki do słoików

 

Sposób przygotowania:

Buraczki do słoików
Buraki opłukać, przełożyć do dużego garnka i zagotować je w łupinach. Gdy będą ugotowane wylać wode i zalać je zimną wodą. Obrać ze skóry. Zetrzeć na tarce "jarzynówce". Dodać ocet oraz doprawić soląpieprzem oraz cukrem do smaku tak jak kto lubi ( Ja daje dużo cukru bo lubie gdy buraki są slodkie słodkie). Przełożyć do słoików Zakręcić Pasteryzować około 15 minut na małym gazie aby słoiki nie popękały. Następnie wyjąć i położyć do góry dnem aby wystygły.

Tagi:

buraki