Sposób przygotowania:
Buraczki marynowane z imbiremBuraczki
![Buraczki marynowane z imbirem Buraczki marynowane z imbirem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/buraczki-marynowane-z-imbirem-563448.jpg)
Buraczki najlepsze są parowane w łupinach. Staramy się ich nie rozgotować. Obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Dodatki
![Buraczki marynowane z imbirem Buraczki marynowane z imbirem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/buraczki-marynowane-z-imbirem-563449.jpg)
Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Papryka
![Buraczki marynowane z imbirem Buraczki marynowane z imbirem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/buraczki-marynowane-z-imbirem-563450.jpg)
Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę.
Gotowanie
![Buraczki marynowane z imbirem Buraczki marynowane z imbirem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/buraczki-marynowane-z-imbirem-563451.jpg)
Do garnka wlewamy ocet, wodę i olej. Wsypujemy cukier, sól i dodajemy imbir, czosnek i cebulę. Po kilku minutach dodajemy paprykę i gotujemy. Gdy lekko zmięknie, wkładamy buraki i zagotowujemy. Gotujemy kilka minut i gorące przekładamy do wyparzonych słoików. Ustawiamy do góry dnem do zawekowania.