IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Buraczki na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybki i prosty dodatek do drugiego dania

Buraczki na ciepło

Składniki:

Buraczki na ciepło

 

  • 500 g buraków
  • 1 mały kubek śmietany (200 ml)
  • 2 łyżeczki Ziarenek Smaku Winiary
  • pół łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 2 łyżki jabłkowego octu winnego

Sposób przygotowania:

Buraczki na ciepło
Buraki gotujemy w łupinach do miękkości. Studzimy, obieramy, wkłądamy do głębokiej teflonowej patelni. Śmietanę mieszamy z przyprawami. Buraczki podgrzewamy na patelni, dodajemy śmietanę i ocet. Doprowadzamy do wrzenia.
Smacznego!

Tagi:

buraki