Sposób przygotowania:
Buraczki na zimę
Zalewa: W garnku umieszczam wode, ocet, sól, cukier i olej, doprowadzam do zagotowania.
Buraki obieram z liści, następnie dokładnie szoruję, gotuję w skórce do miękkości w wodzie w garnku, pozostawiam do ostudzenia. Ostudzone buraki obieram ze skórki. Ścieram ugotowane buraki na tarce o grubych oczkach, następnie wkładam je do przygotowanych wcześniej słoików (wyparzonych i suchych). Buraczki zalewam gorącą zalewą, zakręcam słoiki i gotuję je około 30 minut.
Buraki obieram z liści, następnie dokładnie szoruję, gotuję w skórce do miękkości w wodzie w garnku, pozostawiam do ostudzenia. Ostudzone buraki obieram ze skórki. Ścieram ugotowane buraki na tarce o grubych oczkach, następnie wkładam je do przygotowanych wcześniej słoików (wyparzonych i suchych). Buraczki zalewam gorącą zalewą, zakręcam słoiki i gotuję je około 30 minut.