wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Buraczki na zimę.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Warto mieć w swoich zapasach buraczki w słoiku.

Buraczki na zimę.

Składniki:

Buraczki na zimę.

 

  • 2 kg buraków
  • 1 kg czerwonej papryki
  • 1/2 kg cebuli
  • 1/2 litra wody
  • 1/2 szklanki octu 10%
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżka soli

Sposób przygotowania:

Buraczki na zimę.
Gotujemy buraki, a po ostudzeniu obieramy ze skórki. Następnie należy je zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę i cebulę oczyścić,i zmielić w maszynce do mięsa. Do garnka wlewamy wodę, ocet, dajemy przyprawy. Wszystko razem mieszamy i gotujemy. Następnie dodajemy zmieloną paprykę i cebulę. Wymieszać i razem gotować 15 minut. Potem dodać starte buraki i gotować jeszcze 5 minut. Gorące buraczki nakładać do słoików.

Tagi:

buraki