senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Buraczki na zimę 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne buraczki do obiadu - idealne na zimowy obiad.

Buraczki na zimę 2

Składniki:

Buraczki na zimę 2

 

  • 3 kg buraków,
  • 3-4 duże cebule,
  • 5-6 szt papryki czerwonej,
  • 1/4 litra octu,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1/4 litra wody,
  • 1 łyżka soli

Sposób przygotowania:

Buraczki na zimę 2
Umyte buraki ugotować w skórce, obrać i zetrzeć na tartce na dużych oczkach. Paprykę oczyścić, podzielić na mniejsze cząstki, cebulę również pokroić na mniejsze kawałki i zmielić w maszynce. W dużym garnku zagotować wodę z octem, cukrem i solą. Gdy już się zagotuje dodać cebulę z papryką i pogotować chwilę. Następnie dodać buraki i wymieszać. Gotować przez około 10 minut. Po tym czasie gorące przekładać do słoików. Ostudzone pasteryzować przez około 15 minut.

Tagi:

buraki