justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Buraczki na zimę do słoika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

zimowe pogotowie buraczkowe

Buraczki na zimę do słoika Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Buraczki na zimę do słoika

 

  • 6 kg buraki,
  • 4-5 łyżek Sól,
  • 8 łyżek cukier,
  • 8-9 łyżek ocet 10 %

Sposób przygotowania:

Buraczki na zimę do słoika
Buraki ugotować i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Doprawić do smaku solą, cukrem i octem. Buraki dobrze ponapychać do słoików i pasteryzować około 20 minut.
Buraczki na zimę do słoika
Etap 1 Buraki ścieramy na tarce

Tagi:

buraki