bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

buraczki pasteryzowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

nowalijki szybko się kończą , a my mamy w spiżarni..........

buraczki pasteryzowane

Składniki:

buraczki pasteryzowane

 

  • 1,5 kg młodych buraków z liśćmi
  • 1 pęczek koperku zielonego
  • 1 łyżeczka kwasku cytrynowego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 i pół łyżeczki soli
  • 1/2 l wody

Sposób przygotowania:

buraczki pasteryzowane
Buraki razem z liśćmi drobno pokroić , koperek w całości posiekać . Wrzucić do wrzącej , osolonej wody i gotować 4-5 minut . Dodać kwasek i czosnek , nałożyć do słoików i pasteryzować 30 minut .

Tagi:

buraki