kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Buraczki pasteryzowne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

szybki obiad i smaczny...

Buraczki pasteryzowne

Składniki:

Buraczki pasteryzowne

 

  • buraki czerwone 2 kg
  • zalewa: woda 1/2 szkl
  • ocet 1/2 szkl
  • sól 2 łyżki
  • cukier 4 łyżk

Sposób przygotowania:

Buraczki pasteryzowne
Buraki gotujemy do miękkości około 2 godzin, po wystudzeniu obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Do garnka z ze startymi burakami wlewamy ocet, wodę, sól i cukier i razem podgrzewamy aż do zagotowania. Gorące nakładamy w słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut. Zimą gotowe buraczki tylko odgrzać na patelni z dodatkiem 1 łyżki mąki. Oczywiście przyprawić wedle uznania.

Tagi:

buraki