gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Buraczki wiórki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przyrządzone buraczki podaję do obiadu.

Buraczki wiórki

Składniki:

Buraczki wiórki

 

  • 2 kg buraków czerwonych,
  • 2 łyżki octu,
  • 3 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli,
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Buraczki wiórki
Buraki myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy woda i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Zimne buraki obieramy i trzemy na tarce i grubych oczkach. Przyprawiamy do smaku solą, cukrem i octem. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy olej i jeszcze raz mieszamy. Buraczki przekładamy na półmisek i podajemy jako dodatek do obiadu.

Tagi:

buraki