kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Buraczki z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo wzbogacają potrawy z mięsa-smakowo i kolorystycznie.

Buraczki z chrzanem

Składniki:

Buraczki z chrzanem

 

Sposób przygotowania:

Buraczki z chrzanem
Gotujemy buraki do miękkości z dodatkiem 1 kieliszka octu winnego czerwonego.Studzimy,obieramy i trzemy na wiórki.Do utartych buraczków dodajemy 3 łyżki chrzany startego-może być ze słoiczka.Doprawiamy sokiem z cytryny,solą i cukrem do smaku.Możemy je przechowywać nawet 4 dni w zamkniętym słoiczku w lodówce.Podajemy do obiadu.Smacznego!!!

Tagi:

buraki