Halina07

Halina07

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Buraczki z kapustą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Super połączenie dwóch znanych warzyw.

Buraczki z kapustą

Składniki:

Buraczki z kapustą

 

  • 1 kg buraczków czerwonych
  • 1 kg kapusty białej
  • 20 dag cebuli
  • ZALEWA:
  • 1,5 szkl wody
  • 1/2 szkl octu
  • 1 łyżka soli
  • 1 szkl cukru

Sposób przygotowania:

Buraczki z kapustą
Wszystkie składniki na zalewę zagotować i przestudzić. Buraczki umyć i ugotować. Następnie obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Kapustę i cebulę drobno pokroić. Wszystkie składniki razem wymieszać i zalać zalewą. Zostawić na ok. 2 godziny. Następnie włożyć do słoików. Gotować w słoikach 10 minut. Z 1 porcji wychodzi ok. 6 słoiczków 1/2 l.

Tagi:

kapusta