Sposób przygotowania:
Sałatka z czerwonych buraków z papryką do słoików
Buraczki czerwone wyszorować, opłukać i ugotować w osolonej wodzie. Wystudzone obrać ze skórki i zetrzeć na tarce z grubszymi.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, paprykę czerwoną pozbawić nasion i pokroić w kostkę.
Zagotować zalewę i wrzucić do wrzątku cebulę i paprykę, gotować 5 minut. Dodać starte buraczki, wymieszać i zgotować, przyprawić papryką słodką,ostrą i solą.
Wkładać gorące do słoików i pasteryzować około 10 minut .
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, paprykę czerwoną pozbawić nasion i pokroić w kostkę.
Zagotować zalewę i wrzucić do wrzątku cebulę i paprykę, gotować 5 minut. Dodać starte buraczki, wymieszać i zgotować, przyprawić papryką słodką,ostrą i solą.
Wkładać gorące do słoików i pasteryzować około 10 minut .