szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

buraczki z nadzieniem z karkówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszne buraczki nadziewane ryżem i karkówką

buraczki z nadzieniem z karkówki

Składniki:

buraczki z nadzieniem z karkówki

 

  • 8 buraczków
  • 100 gram dzikiego ryżu
  • 300 gram karkówki
  • 100 gram żółtego sera
  • tymianek
  • olej
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki octu winnego
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

buraczki z nadzieniem z karkówki
Buraczki wyszorować i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Ryż ugotować na sypko. Karkówkę umyć i wytrzeć, pokroić w kostkę i usmażyć na gorącym oleju.Chilli oczyścić z nasion i posiekać, dodać do mięsa wraz z tymiankiem i wymieszać. Farsz doprawić solą, pieprzem, octem winnym i cukrem. Ser zetrzeć dodać do farszu i wymieszać. Buraczki odcedzić, wystudzić i obrać . Środki wydrązyć i napełnić farszem. Zapiekać okolo 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.