gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Buraczki z papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Podawać jako dodatek do drugiego dania

Buraczki z papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buraczki z papryką

 

 

  • Zalewa
  • 1 litr wody
  • 1/2 l octu
  • 30 dag cukru
  • 2 łyżki soli

 

Sposób przygotowania:

Buraczki z papryką
Buraki gotujemy do miękkości - odcedzamy, studzimy, obieramy. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Buraki trzemy na tarce o grubych oczkach. Przygotowujemy zalewę - do dużego garnka wlewamy wodę, ocet, sól i cukier gotujemy. Do gotującej zalewy dodajemy pokrojoną paprykę i cebulę gotujemy razem 5 minut. Starte buraki mieszamy z gorąca zalewą. Buraki z papryką przekładamy do słoików zakręcamy - pasteryzujemy 10 minut. Gotowe słoiki odkładamy do ciemne i chłodne miejsce.
Buraczki z papryką
Gotujemy buraki, obieramy trzemy na tarce
Buraczki z papryką
Zalewę gotujemy dodajemy paprykę i cebulę
Buraczki z papryką
Gorąca zalewę z papryką łączymy z burakami
Buraczki z papryką
Buraki nakładamy do słoików pasteryzujemy

Tagi:

papryka buraki