Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Buraczki z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Te buraczki zaskoczą smakiem!

Buraczki z papryką

Składniki:

Buraczki z papryką

 

  • 3 kg buraków;
  • 0,5 kg papryki;
  • 0,5 kg cebuli;
  • Zalewa:
  • O,5 l wody;
  • 2 łyżki soli;
  • 1 szklanka cukru;
  • 1,5 szklanki octu;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Buraczki z papryką
Buraki zagotować, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Paprykę pokroić w paseczki, cebulę w piórka. Wodę, cukier, sól i ocet zagotować, dodać paprykę i cebulę. Gotować 20 min. Dodać starte buraki. Zagotować. Gorące nakładać do słoika. Pasteryzować 15 min.

Tagi:

buraki papryka