Sposób przygotowania:
Buraczki z papryką
Buraki umyć,ugotować w skórce,następnie obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Paprykę oczyścić i pokroić w paseczki.
Cebulę pokroić w piórka.
W dużym naczyniu zagotować:1szklankę wody,dodać ocet,cukier,sól,pieprz i paprykę
w proszku.
Do takiej zalewy włożyć pokrojoną paprykę i cebulę − gotować do miękkości.
Dodać poszatkowane buraki,dokładnie wymieszać i zagotować razem na małym ogniu ok.5min.
Po lekkim wystygnięciu,sałatkę włożyć do słoików i pasteryzować ok.20min.
Paprykę oczyścić i pokroić w paseczki.
Cebulę pokroić w piórka.
W dużym naczyniu zagotować:1szklankę wody,dodać ocet,cukier,sól,pieprz i paprykę
w proszku.
Do takiej zalewy włożyć pokrojoną paprykę i cebulę − gotować do miękkości.
Dodać poszatkowane buraki,dokładnie wymieszać i zagotować razem na małym ogniu ok.5min.
Po lekkim wystygnięciu,sałatkę włożyć do słoików i pasteryzować ok.20min.
evita0007