lucynako

lucynako

Kucharz
[Przepisów: 7]

Buraczki z papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Buraczki lekko pikantne.Doskonałe jako dodatek do mięsa. Warto zrobić,spróbować.Są pyszne!

Buraczki z papryką

Składniki:

Buraczki z papryką

 

  • 3 kg.buraczków
  • 1/2 kg.czerwonej papryki
  • 3 strąki ostrej papryczki chili
  • 1/2 kg.cebuli
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka stołowa soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej w proszku

 

Sposób przygotowania:

Buraczki z papryką
Buraki umyć,ugotować w skórce,następnie obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Paprykę oczyścić i pokroić w paseczki.
Cebulę pokroić w piórka.
W dużym naczyniu zagotować:1szklankę wody,dodać ocet,cukier,sól,pieprz i paprykę
w proszku.
Do takiej zalewy włożyć pokrojoną paprykę i cebulę − gotować do miękkości.
Dodać poszatkowane buraki,dokładnie wymieszać i zagotować razem na małym ogniu ok.5min.
Po lekkim wystygnięciu,sałatkę włożyć do słoików i pasteryzować ok.20min.

Tagi:

papryka