Halina07

Halina07

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Buraczki z papryką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszny dodatek do obiadu.

Buraczki z papryką

Składniki:

Buraczki z papryką

 

  • Składniki
  • 6 kg buraczków czerwonych
  • 10 szt papryki czerwonej
  • 6 dużych cebul
  • ZALEWA:
  • 1/2 l octu
  • 1/2 l wody
  • 1 łyżka soli
  • 40 dag cukru

Sposób przygotowania:

Buraczki z papryką
Buraczki umyć i ugotować-bez obierania. Po ugotowaniu i przestygnięciu obrać. Wszystkie składniki zalewy zagotować. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę a następnie wrzucić do gotującej się zalewy. Gotować 10 minut. Następnie wrzucić starte na tarce jarzynowej buraczki i gotować jeszcze ok.10 minut. Dawać gorące do słoików i stawiać do góry dnem. NIE GOTOWAĆ!

Tagi:

papryka