olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Buraczki zasmażane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Buraczki zasmażane na patelni ze śmietaną, doprawione solą i czarnym pieprzem oraz sokiem wyciśniętym z cytryny.

Buraczki zasmażane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Buraczki zasmażane

 

 

Sposób przygotowania:

Buraczki zasmażane
Buraki myje, odkrawam ich końcówki, wkładam do garnka, zalewam wodą, tak aby poziom wody był około 2 cm nad burakami i gotuję do momentu kiedy będą miękkie. Następnie studzę buraki, obieram je i ścieram na tarce. Na patelni topię masło. Na stopione masło wykładam buraki i podsmażam przez chwilę, po czym dodaję do nich mąkę, a następnie śmietanę i delikatnie mieszam, po czym doprawiam całość solą i pieprzem. Na koniec buraki łączę z sokiem wyciśniętym z cytryny i mieszam. 
Buraczki zasmażane
Na rozgrzanej patelni wykładam i topię masło.
Buraczki zasmażane
Na stopione masło wykładam buraki i podsmażam przez chwilę, po czym dodaję do nich mąkę, a następnie śmietanę i delikatnie mieszam, po czym doprawiam całość solą i pieprzem.

Tagi:

buraki