aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

buraczkowa z mięskiem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupka buraczkowa z mięskiem.

buraczkowa z mięskiem mielonym

Składniki:

buraczkowa z mięskiem mielonym

 

Sposób przygotowania:

buraczkowa z mięskiem mielonym
Mięso mielone smażymy na rozgrzanym oleju na patelni. Cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.Dusimy ok 10 minut pod przykryciem. Buraczki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, zalewamy je 1 litrem wody. Dodajmy mięsko z cebulką. Gotujemy pod przykryciem. Ziemniaki obieramy i krojmy w kostkę. Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, pieprz. Na koniec zagęszczamy jogurtem.

Tagi:

mięso buraki