agula85

agula85

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Buraki na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki dodatek do drugiego dania

Buraki na zimę

Składniki:

Buraki na zimę

 

  • 6 kg buraków
  • 7 cebul
  • ZALEWA
  • 0,5 kg cukru
  • 1 łyżka soli
  • 0,5 l octu jabłkowego

Sposób przygotowania:

Buraki na zimę
Buraki wrzucić do dużego garnka. Zalać zimną wodą. I zagotować. Gdy będą miękkie zalać zimną wodą i obrać z łupinek. Przepuścić przez maszynkę. Zrobić zalewę. Cebulę posiekać drobno. A następnie zagotować cukier, sól, ocet i cebulę. Gdy zawrze gotować jeszcze 5 minut. Gotowa zalewa zalać buraczki i wymieszać. Włożyć do słoików i pasteryzować 15 minut. Ustawić do góry nogami.

Tagi:

buraki