Sposób przygotowania:
Buraki z papryką
1.Słoiki i zakrętki dokładnie umyć i wysuszyć;
2.Buraki umyć i ugotować w osolonej wodzie, Obrać i zetrzeć na tarce
o dużych oczkach;
3.Cebulę pokroić w krążki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne
i pokroić w paski. Cebulę i paprykę sparzyć;
4.Do buraków dodać cebulę i paprykę, cukier, ocet, sól, wodę i gotować
5 minut;
5.Włożyć warzywa do słoików, dodać sok jaki puściły w czasie gotowania.
6.Pasteryzować 10 minut małe słoiczki , 25 minut półlitrowe.
7.Słoiki ustawić dnem do góry i pozostawić do wystygnięcia. Sprawdzić czy są szczelnie zamknięte, jeśli nie zagotować ponownie.
2.Buraki umyć i ugotować w osolonej wodzie, Obrać i zetrzeć na tarce
o dużych oczkach;
3.Cebulę pokroić w krążki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne
i pokroić w paski. Cebulę i paprykę sparzyć;
4.Do buraków dodać cebulę i paprykę, cukier, ocet, sól, wodę i gotować
5 minut;
5.Włożyć warzywa do słoików, dodać sok jaki puściły w czasie gotowania.
6.Pasteryzować 10 minut małe słoiczki , 25 minut półlitrowe.
7.Słoiki ustawić dnem do góry i pozostawić do wystygnięcia. Sprawdzić czy są szczelnie zamknięte, jeśli nie zagotować ponownie.