WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1924]

Burger wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Burger czyli kotlet wieprzowy zrobiony z mielonego mięsa ze schabu, doprawiony delikatnie, miękki i soczysty.

Burger wieprzowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Burger wieprzowy

 

Sposób przygotowania:

Burger wieprzowy

ETAP 1:

Mięso zmielić razem z cebulą w maszynce do mielenia mięsa.

Do mięsa wbić jajko i dodać przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, sos sojowy, majonez i sok z cytryny.

Dokładnie wszystko wymieszać rękami na jednolitą masę mięsną.

Z masy odrywać porcje i formować z nich okrągłe płaskie kotlety o średnicy mniej więcej takiej jak bułka do hamburgera.

Kotlety panierować w mące pszennej i układać na patelni na rozgrzanym oleju.

Smażyć z obu stron na ładny brązowy kolor. Burgery podawać w bułce do hamburgera z dodatkiem np. świeżych warzyw, sera i sosów.

Burger wieprzowy
Burger po usmażeniu wyłożony na ręcznik papierowy
Burger wieprzowy
Burger wieprzowy w trakcie smażenia na patelni
Burger wieprzowy
Opanierowany burger wieprzowy włożony na gorący olej
Burger wieprzowy
uformowany kotlet opanierowany w mące pszennej

Tagi:

mięso danie