Sposób przygotowania:
Burger na ostro, z warzywami w sosie chili
Robimy sos do burgerów, łącząc słodki sos chili z majonezem i posiekanym szczypiorkiem.
Marchewkę myjemy, obieramy, kroimy w paseczki. Paprykę i kapustę pak choi myjemy i również kroimy w paseczki. Warzywa polewamy sosem chili, odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut.
Sałatę lub rukolę myjemy, osuszamy.
Mięso mielone doprawiamy pieprzem i odrobiną soli, wyrabiamy, formujemy kotlety. Burgery smażymy z obu stron na patelni grillowej, po usmażeniu każdą ze stron solimy. Bezpośrednio po przewróceniu kotletów na drugą stronę, na usmażoną stronę wykładamy ser żółty. Równolegle na drugiej patelni, na oliwie, smażymy marchewkę i paprykę, polewając je sosem.
Bułki przekrajamy na pół, smarujemy sosem. Wykładamy sałatę, burgery, na mięsie układamy warzywa. Burgera przykrywamy drugą połówką bułki.
Aby ułatwić jedzenie dużego burgera, polecam, po złożeniu burgera, wbić w niego patyczek do szaszłyków.
Marchewkę myjemy, obieramy, kroimy w paseczki. Paprykę i kapustę pak choi myjemy i również kroimy w paseczki. Warzywa polewamy sosem chili, odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut.
Sałatę lub rukolę myjemy, osuszamy.
Mięso mielone doprawiamy pieprzem i odrobiną soli, wyrabiamy, formujemy kotlety. Burgery smażymy z obu stron na patelni grillowej, po usmażeniu każdą ze stron solimy. Bezpośrednio po przewróceniu kotletów na drugą stronę, na usmażoną stronę wykładamy ser żółty. Równolegle na drugiej patelni, na oliwie, smażymy marchewkę i paprykę, polewając je sosem.
Bułki przekrajamy na pół, smarujemy sosem. Wykładamy sałatę, burgery, na mięsie układamy warzywa. Burgera przykrywamy drugą połówką bułki.
Aby ułatwić jedzenie dużego burgera, polecam, po złożeniu burgera, wbić w niego patyczek do szaszłyków.