Sposób przygotowania:
Domowy burger z selerem
Seler obieramy i myjemy. Ścieramy na tarce o małych oczkach. Do miski wkładamy mięso mielone, starty seler, jogurt naturalny, jajko, zmielone płatki owsiane, bułkę tartą, sól i pieprz i wyrabiamy masę.
Z masy formujemy 4 burgery ( użyłam obręczy ) kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy w temp.180 minut przez 1 godzinę i 30 minut.
Po godzinie pieczenia posmarować burgery olejem. Kroimy po 4 plastry pomidora i białej cebuli oraz mały ogórek konserwowy i czerwoną cebulę. Kroimy bułki na pół.
Wkładamy burgera : pół bułki, majonez, pół liścia sałaty lodowej, burger, cebula, pomidor, ogórek, ketchup, bułka.
Z masy formujemy 4 burgery ( użyłam obręczy ) kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy w temp.180 minut przez 1 godzinę i 30 minut.
Po godzinie pieczenia posmarować burgery olejem. Kroimy po 4 plastry pomidora i białej cebuli oraz mały ogórek konserwowy i czerwoną cebulę. Kroimy bułki na pół.
Wkładamy burgera : pół bułki, majonez, pół liścia sałaty lodowej, burger, cebula, pomidor, ogórek, ketchup, bułka.