Sposób przygotowania:
Delikatne mini burgery wieprzowo-wołowe
Mięso mielone wołowe i wieprzowe przekładamy do miski. Dodajemy do niego posiekaną w drobną kostkę cebulę, bułkę tartą, mleko, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.
Wszystko starannie wyrabiamy. Mięso dzielimy na 12 części i formujemy z nich lekko wilgotnymi dłońmi mini burgery. Rozgrzewamy patelnie grillową, skrapiamy ją oliwą, kładziemy burgery i smażymy je od 3-6 minut z każdej strony.
Burgery serwujemy z bułeczkami np. z tego przepisu https://gotujmy.pl/domowe-bulki-hamburgerowe,przepisy-bulki-przepis,243451.htmli ostrym sosem pomidorowym z tego https://gotujmy.pl/ostry-sos-pomidorowy,przepisy-dodatki-przepis,243611.html
Wszystko starannie wyrabiamy. Mięso dzielimy na 12 części i formujemy z nich lekko wilgotnymi dłońmi mini burgery. Rozgrzewamy patelnie grillową, skrapiamy ją oliwą, kładziemy burgery i smażymy je od 3-6 minut z każdej strony.
Burgery serwujemy z bułeczkami np. z tego przepisu https://gotujmy.pl/domowe-bulki-hamburgerowe,przepisy-bulki-przepis,243451.htmli ostrym sosem pomidorowym z tego https://gotujmy.pl/ostry-sos-pomidorowy,przepisy-dodatki-przepis,243611.html
misia5
Magdalena88
Marika-
Igraszki Losu