berciq

berciq

Szef Kuchni
[Przepisów: 17]

Burgery jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bułka w typie amerykańskim z kotletem jajecznym i warzywami to przepyszna wariacja na temat burgera!

Burgery jajeczne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Burgery jajeczne

 

Sposób przygotowania:

Burgery jajeczne
Kotlet: jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Dodać bułkę tartą, jedno surowe jajko i posiekaną natkę pietruszki, przyprawić.

Wymieszać dokładnie i uformować kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju. Bułki rozciąć na pół, na spody położyć ser i podgrzać w piekarniku.

Po wyjęciu bułek położyć kotlety, ułożyć pomidora i ogórka, polać keczupem.  
Burgery jajeczne
pomidory pokroić w plastry i posolić, pietruszkę posiekać.
Burgery jajeczne
kotlety z jajka usmażyć wcześniej i położyć na spód
Burgery jajeczne
Następnie kładziemy ogórka i pomidora oraz zieloną pietruszkę
Burgery jajeczne
Przykrywamy górą bułki i mamy pysznego burgera.

Tagi:

przystawka