Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Jajeczne burgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Burgery dla wegetarian ale i nie tylko posmakują także mięso żernym jak i dzieciom ;) Zdrowa bo z dodatkiem wielu warzyw.

Jajeczne burgery Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Jajeczne burgery

Kotlety

Oraz

Sposób przygotowania:

Jajeczne burgery
Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy. Pięć jajek gotujemy na twardo, następnie obieramy i ścieramy na tarce. Cebulę obrać , drobno posiekać i zeszklić na oleju. Do startych jajek dodajemy surowe jajko, odciśniętą z mleka bułkę, podsmażoną cebulkę i bułkę tartą. Wyrabiamy masę i doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy okrągłe kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor na oleju.

Bułki układamy na blasze na jednej polówce kładziemy kilka plasterków sera i zapiekamy. warzywa myjemy i kroimy na plasterki. Na podpieczone bułki kładziemy jajecznego burgera polewamy ketchupem układamy plasterek ogórka i pomidorki przykrywamy sałata i górną częścią bułki.
Jajeczne burgery
Cebulę obrać , drobno posiekać i zeszklić na oleju.
Jajeczne burgery
Do startych jajek dodajemy surowe jajko, odciśniętą z mleka bułkę, podsmażoną cebulkę i bułkę tartą.
Jajeczne burgery
Z masy formujemy okrągłe kotlety i smażymy z obu stron na złoty kolor na oleju.
Jajeczne burgery
Bułki układamy na blasze na jednej polówce kładziemy kilka plasterków sera i zapiekamy.
Jajeczne burgery
Na podpieczone bułki kładziemy jajecznego burgera