Sposób przygotowania:
Jajeczne burgery
Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy. Pięć jajek gotujemy na twardo, następnie obieramy i ścieramy na tarce. Cebulę obrać , drobno posiekać i zeszklić na oleju. Do startych jajek dodajemy surowe jajko, odciśniętą z mleka bułkę, podsmażoną cebulkę i bułkę tartą. Wyrabiamy masę i doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy okrągłe kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor na oleju.
Bułki układamy na blasze na jednej polówce kładziemy kilka plasterków sera i zapiekamy. warzywa myjemy i kroimy na plasterki. Na podpieczone bułki kładziemy jajecznego burgera polewamy ketchupem układamy plasterek ogórka i pomidorki przykrywamy sałata i górną częścią bułki.
Bułki układamy na blasze na jednej polówce kładziemy kilka plasterków sera i zapiekamy. warzywa myjemy i kroimy na plasterki. Na podpieczone bułki kładziemy jajecznego burgera polewamy ketchupem układamy plasterek ogórka i pomidorki przykrywamy sałata i górną częścią bułki.