Sposób przygotowania:
Burgery na obiad ( nie w bułce )
Cebulkę pokroić bardzo drobno i usmażyć na złoto na łyżce smalczyku.
Włożyć do miski mięso, przestudzoną cebulkę, usiekaną natkę , żółtko.
Wlać wodę.
Posypać szczyptą soli i pieprzu.
Wyrobić bardzo dokładnie tak by masa mięsna się napowietrzyła.
Uformować 2 burgery i oprószyć mąką.
Na małej patelni rozgrzać Smakowitą Pajdę i usmażyć burgery ( po 3-4 minuty z każdej strony - przełożyć w trakcie pieczenia).
Podałam z ziemniakami z wody i mieszanka sałat.
* Zmieliłam sama w domu kawałek chudego rostbefu
Włożyć do miski mięso, przestudzoną cebulkę, usiekaną natkę , żółtko.
Wlać wodę.
Posypać szczyptą soli i pieprzu.
Wyrobić bardzo dokładnie tak by masa mięsna się napowietrzyła.
Uformować 2 burgery i oprószyć mąką.
Na małej patelni rozgrzać Smakowitą Pajdę i usmażyć burgery ( po 3-4 minuty z każdej strony - przełożyć w trakcie pieczenia).
Podałam z ziemniakami z wody i mieszanka sałat.
* Zmieliłam sama w domu kawałek chudego rostbefu