czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Burgery z frytkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Domowe burgery z ziemniaczanymi frytkami to ulubione danie mojego partnera - wypasiony domowy fast food :D

Burgery z frytkami

Składniki:

Burgery z frytkami

 

  • 4 bułki do burgerów
  • 0,5 kg mięso mielonego wieprzowo-wołowego
  • 1 jajko
  • samal oelek
  • sól
  • dodatki:
  • sałata lodowa
  • 2 pomidory
  • szczypiorek
  • sos amerykański
  • prażona cebulka

Sposób przygotowania:

Burgery z frytkami
Do mięsa mielonego dodać jajko, łyżeczkę soli i łyżkę sambalu, dokładnie wymieszać. Z mięsa uformować 4 dość duże kotlety i usmażyć je na patelni grillowej.

Bułki do burgerów przekroić na pół i obsmażyć na patelni grillowej. Spód bułki polać sosem amerykańskim, na to ułożyć pokrojone warzywa.

Na warzywach ułożyć kotleta, skropić pikantny sosem, posypać prażoną cebulką i przykryć drugą połową bułki. Podawać z frytkami. Smacznego :)