Sposób przygotowania:
Burgery z frytkami
Do mięsa mielonego dodać jajko, łyżeczkę soli i łyżkę sambalu, dokładnie wymieszać. Z mięsa uformować 4 dość duże kotlety i usmażyć je na patelni grillowej.
Bułki do burgerów przekroić na pół i obsmażyć na patelni grillowej. Spód bułki polać sosem amerykańskim, na to ułożyć pokrojone warzywa.
Na warzywach ułożyć kotleta, skropić pikantny sosem, posypać prażoną cebulką i przykryć drugą połową bułki. Podawać z frytkami. Smacznego :)
Bułki do burgerów przekroić na pół i obsmażyć na patelni grillowej. Spód bułki polać sosem amerykańskim, na to ułożyć pokrojone warzywa.
Na warzywach ułożyć kotleta, skropić pikantny sosem, posypać prażoną cebulką i przykryć drugą połową bułki. Podawać z frytkami. Smacznego :)