Sposób przygotowania:
Hamburgery Domowe z Kurczaka i Frytkami
Podwójny filet z kurczaka umyć, osuszyć, przeciąć wzdłuż, a następnie włożyć do marynaty (do miski wlewamy 50 ml oleju słonecznikowego, wsypujemy przyprawę do grilla, szczyptę kolendry, tymianku i szałwii – wymieszać i gotowe). Kurczaka w marynacie wstawiamy na przynajmniej 2h do lodówki (najlepiej na cała dobę). Są 4 sposoby na przygotowanie burgerów z kurczaka: na patelni, na grillu w piekarniku, na grillu elektrycznym albo węglowym – każdy z tych sposobów jest dobry. Bułki hamburgerowe z kawałkiem sera żółtego jest dobrze położyć na grillu na sam koniec. Natomiast warzywa (pomidor, sałata lodowa, cebula, por, papryka czerwona, ogórek kiszony) kroimy w plasterki, paski jak kto uważa za stosowne i kładziemy na osobny talerz, tak aby każdy miał do wyboru te warzywa które lubi najbardziej. Bułki hamburgerowe przekrawamy na pół i smarujemy sosem z tzazyków (świeży ogórek ucieramy na tarce, wyciskamy go aby pozbyć się wody, następnie dodajemy opakowanie serka Turek, wyciskamy 2 ząbki czosnku i dodajemy szczyptę pieprzu, soli i małą łyżkę oliwy z oliwek).
asia92
A.B.
marietta