patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Burgery z mięsem i jarmużem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne burgery w chrupiącej bułce w towarzystwie jarmużu i sosu oraz z świeżymi warzywami. Znakomita przystawka o wyraźnym smaku.

Burgery z mięsem i jarmużem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Burgery z mięsem i jarmużem

Kotlety

  • 500 g mięsa mielonego np z indyka
  • 2 jaja
  • 3 łyżki bułki tartej i płatków owsianych
  • 1 cebula
  • ser mozzarella
  • sól,pieprz,chilli,czosnek
  • 1 łyka musztardy i ketchupu

Burgery

  • 6 bułek mogą być kajzerki
  • sos ostry do burgerów
  • 1 ogórek
  • garść jarmużu
  • mozzarella
  • 1 cebula

Sposób przygotowania:

Burgery z mięsem i jarmużem
Bułki przekrawam na pół. Na bułkę kładę ser mozzarella. Wkładam do piekarnika na 2 minuty aż bułka stanie się chrupiąca. 

Następnie ciepłe bułki smaruję sosem. Wszystkie warzywa kroję w plastry. Z mięsa mielonego i składników do mięsa mielonego formuję kotlety i smażę je na oleju.

Na bułkę kładę kolejno warzywa i mięso. Jem na ciepło. Smacznego. 
Burgery z Mięsem i Jarmużem
Bułki wkładamy do piekarnika, na bułkę kładziemy ser mozzarella.
Burgery z Mięsem i Jarmużem
Bułkę smarujemy sosem do burgerów. Obie części bułki.
Burgery z Mięsem i Jarmużem
Na bułkę kładę kotleta jeśli wyjdzie za gruby można go przekroić w pół.
Burgery z Mięsem i Jarmużem
Na koniec kładziemy warzywa i jarmuż. Całość podajemy na ciepło.

Tagi:

mięso