Sposób przygotowania:
Paprykowe burgery z ostrym sosemETAP 1:
Mięso mielone połączyć z posiekaną drobniutko cebulą oraz papryką dodać przeciśnięty przez praskę czosnek wsypać przyprawę do kebaba, słodką paprykę , sól oraz pieprz, dodać ketchup i musztardę wymieszać, wlać wodę i ponownie wyrobić masę.
ETAP 2:
Uformować w dłoniach okrągłe kule ,lekko spłaszczyć, ułożyć na szklanej desce i włożyć na pół godziny do lodówki.
Sos:
Ogórki pokroić w kostkę, wymieszać z jogurtem, majonezem, musztardą, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą do smaku i wymieszać.Włożyć do lodówki.
ETAP 4:
Burgery ułożyć na tacce lub na ruszcie i grillować z każdej strony po kilkanaście minut na złocisto.
Podawać z ostrym sosem.Smacznego!
lalunia
Weronika91