Sposób przygotowania:
Całkiem fajny sos i makaron 3 kolory
Cebulkę obrać i pokroić w pół plasterki. W garnku roztopić margarynę i zeszklić na niej cebulę. Kiełbaski pokroić w plasterki krojąc kiełbaskę pod skosem. Dodać do cebuli i smażyć przez 3-4 minuty. W tym czasie czerwoną i zieloną paprykę pokroić( czerwona w słupki a zielona w pół plasterki). Wrzucić papryki do garnka (żółta także) i smażyć przez chwilę razem. Kapustę przepłukać na sicie,porządnie odcisnąć i drobniutko posiekać.Do garnka wsypać przyprawę do gulaszu oraz dodać koncentrat. Zamieszać. Wrzucić kapustę i wlać 300 ml wody. Przykryć,zmniejszyć ogień i dusić aż w garnku zostanie 1/3 wywaru. Pomidora oraz rzodkiewki umyć i pokroić w kostkę. Pomidora wrzucić do garnka i dusić jeszcze przez minutę. Dodać rzodkiewkę,zamieszać i wyłączyć ogień. Sos jest gotowy. Makaron ugotować do miękkości. Odcedzić. Przełożyć porcję makaronu na talerz,to na wylać sos i ułożyć czapeczkę z sera żółtego. Podawać gorące. Smacznego!