Sposób przygotowania:
Calzone z warzywami, szynką parmeńską i parmezanem
Drożdże wymieszać z łyżką mąki i 2 łyżkami mleka, odstawić w ciepłe miejsce na kilka minut. Dodać resztę mąki, mleka, sól i łyżkę oleju, ciasto dokładnie wyrobić. Przykryć i odstawić na 1 1/2 godziny w ciepłe miejsce, do podwojenia objętości. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać "mieszankę włoską" Hortex, smażyć ok. 10 minut. Posolić do smaku. Ciasto rozwałkować na placek o średnicy 30 cm. Na połowę ciasta nałożyć warzywa, plasterki szynki parmeńskiej i starty parmezan, posypać tymiankiem. Ciasto złożyć na pół (na kształt pieroga), brzeg dokładnie skleić. Wierzch posmarować żółtkiem. Piec 20 minut w 180 stopniach.