Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Camembert z miodem i orzechami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny ser zapiekany z miodem i chrupiącymi orzechami na maślanej grzance.

Camembert z miodem i orzechami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Camembert z miodem i orzechami

 

  • Składniki:

 

  • camembert naturalny - 1 szt
  • orzechy włoskie - 1 garść
  • miód prawdziwy - 2 łyżki
  • chleb pszenny - 2 kromki
  • masło - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Camembert z miodem i orzechami
Piekarnik nagrzewamy do temp. ok 160C. Camembert kroimy na 2 części. Wierzch nacinamy w krateczkę. Orzechy drobno kroimy. Układamy na serze. Polewamy łyżką miodu. Wkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko natłuszczoną. Zostawiamy w piekarniku ok. 12-15 minut. Ok. 4 minutki przed końcem pieczenia do piekarnika wkładamy chleb posmarowany masłem. Wyciągamy razem. Ser podajemy na chrupiącej grzance. Zajadamy gorące! Smacznego!
Camembert z miodem i orzechami
Pyszny ser zapiekany z miodem i chrupiącymi orzechami na maślanej grzance.
Camembert z miodem i orzechami
Pyszny ser zapiekany z miodem i chrupiącymi orzechami na maślanej grzance.
Camembert z miodem i orzechami
Pyszny ser zapiekany z miodem i chrupiącymi orzechami na maślanej grzance.

Tagi:

chleb