Sposób przygotowania:
Cannelloni
Cebulki pokroiłam w kostkę, dałam na patelnię na rozgrzany tłuszcz, podsmażyłam lekko wraz ze zmiażdzonym ząbkiem czosnku i dodałam mięso mielone . Mieszając smazyłam ,aż mięsko lekko się poddusi. Następnie przełożyłam farsz do miski , dosmaczyłam pieprzem i solą(można dodać ziół)i dokładnie wymieszałam. Przygotowałam teraz sos . Do tego wykorzystałam swoje leczo z zimowych zapasów zrobione z cebuli , papryki ,cukini i pomidorów . Zawartość słoika dałam do rondla i zmiksowałam . do tego dalam 2 łyzki plaskie koncentratu pomidorowegoi dla zaostrzenia smaku, papryczkę Piri-Piri (taką akurat miałam ) można natomiast dać troszkę ostrej papryki w proszku lub odrobinę chili.Zmiażdzyłam ząbek czosnkui wraz z ziolami (bazylią i oregano) dodalam do sosu. Dolalam szklankę wody, wymieszałam wszystko doprawiając na pikantnie . Rurki nadziałam mięsem , ułożyłam w zaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem, zalałam sosem i posypalam pokrojonym serem mozzarella. Przykryłam i zapiekalam ok. 30-35 min.
dusia30
andzia67
esterka22
Natala1210