mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Cannelloni a'la meksyk.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

połączenie dwóch moich ulubionych kuchni

Cannelloni a'la meksyk. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cannelloni a'la meksyk.

 

  • 12 rurek cannelloni
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 szt czerwonej papryki
  • odrobina papryczki chilli
  • 1 szt cebuli
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • słodka papryka szczypta
  • 5 plastrów sera żółtego

Sposób przygotowania:

Cannelloni a'la meksyk.
Cebulę kroimy w kostkę i przysmażamy na patelni razem z mięsem mielonym. Dodajemy pokrojone papryki i kukurydzę i chwilę podsmażamy. Wszystko zalewamy pomidorami z puszki oraz dodajemy łyżkę koncentratu. Dusimy pod przykryciem ok 15 min do momentu aż papryki będą miękkie. Całość doprawiamy do smaku. Rurki cannelloni napełniamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Farsz który został wykładamy na wierzch rurek. Naczynie przykrywamy i wkładamy do pieca na ok. 20-25 min rozgrzanego do 180 stopni. Pod koniec pieczenia odkrywamy naczynie i układamy plastry sera.
Cannelloni a'la meksyk.
Gotowy farsz.
Cannelloni a'la meksyk.
Rurki wypełnione farszem.
Cannelloni a'la meksyk.
Cannelloni wyciągnięte z pieca .