mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Cannelloni z groszkiem.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Cannelloni z groszkiem - włoska kuchnia.

Cannelloni z groszkiem. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cannelloni z groszkiem.

 

  • 1 opakowanie rurek Cannelloni Lubella
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 szt. cebuli
  • 1 opakowanie sosu bolognese
  • 1 puszka groszku
  • 6 plastrów żółtego sera

Sposób przygotowania:

Cannelloni z groszkiem.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy razem z mięsem na patelni. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Do mięsa wrzucamy odcedzony groszek oraz sos, wszystko dokładnie mieszamy. Jeżeli jest to konieczne to doprawiamy do smaku. Rurki Cannelloni delikatnie napełniamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Resztę farszu wylewamy na wierzch i całość posypujemy startym serem. Cannelloni zapiekam ok 20-25 min w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.
Cannelloni z groszkiem.
Podczas napełniania rurek musimy być ostrożni żeby żadna nie pękła.
Cannelloni z groszkiem.
Farsz przed napełnianiem rurek powinien trochę ochłodnąć.