Sposób przygotowania:
Cannelloni z serem
Brokuły oczyścić, umyć pod bieżącą wodą. Podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie (5 minut). 1/3 różyczek posiekać, resztę przełożyć do żaroodpornej formy. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Twarożek wymieszać ze śmietaną, jajkiem, cebulą i posiekanymi brokułami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę twarogową przełożyć do szprycki, napełnić nią rurki ca*, nelloni, położyć na brokułach. Tłuszcz rozgrzać, podsmażyć na nim mąkę. Dolać mleko, zagotować nie przerywając mieszania. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Cannelloni polać sosem, posypać parmezanem. Zapiekać 25 minut w temperaturze 200°C