Sposób przygotowania:
Makaron ze szpinakiem i serem feta
1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2. Kroimy cebulę w piórka i podsmażamy na patelni do zrumienienia.
3. Dodajemy szpinak i podsmażamy, aż szpinak się rozmrozi. Dodajemy ser feta i mieszamy wszystko razem, aż ser się rozpuści. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbki czosnku. Mieszamy ponownie
4. Makaron przekładamy na talerz dodajemy sos ze szpinaku lub makaron dodajemy do patelni ze szpinakiem i mieszamy wszystko.
5. Na koniec dodajemy tuńczyka i posypujemy startym serem.
6. Ewentualnie dodajemy sól i pieprz do smaku.
2. Kroimy cebulę w piórka i podsmażamy na patelni do zrumienienia.
3. Dodajemy szpinak i podsmażamy, aż szpinak się rozmrozi. Dodajemy ser feta i mieszamy wszystko razem, aż ser się rozpuści. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbki czosnku. Mieszamy ponownie
4. Makaron przekładamy na talerz dodajemy sos ze szpinaku lub makaron dodajemy do patelni ze szpinakiem i mieszamy wszystko.
5. Na koniec dodajemy tuńczyka i posypujemy startym serem.
6. Ewentualnie dodajemy sól i pieprz do smaku.