edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Makaron ze szpinakiem i serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron ze szpinakiem i serem feta oraz z dodatkiem tuńczyka to propozycja na pożywne i szybkie danie dla wszystkich osób lubiących szpinak.

Makaron ze szpinakiem i serem feta Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron ze szpinakiem i serem feta

 

  • 1. Opakowanie ulubionego makaronu.
  • 2. Opakowane mrożonego szpinaku lub świeżego.
  • 3. ½ opakowania sera feta
  • 4. 2 cebule
  • 5. 2-3 ząbki czosnku
  • 6. Tuńczyk w sosie własnym
  • 7. Ser mozzarella lub inny do posypania makaronu
  • 8. Olej do smażenia
  • 9. Sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Makaron ze szpinakiem i serem feta
1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2. Kroimy cebulę w piórka i podsmażamy na patelni do zrumienienia.

3. Dodajemy szpinak i podsmażamy, aż szpinak się rozmrozi. Dodajemy ser feta i mieszamy wszystko razem, aż ser się rozpuści. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbki czosnku. Mieszamy ponownie

4. Makaron przekładamy na talerz dodajemy sos ze szpinaku lub makaron dodajemy do patelni ze szpinakiem i mieszamy wszystko.

5. Na koniec dodajemy tuńczyka i posypujemy startym serem.

6. Ewentualnie dodajemy sól i pieprz do smaku. 
Makaron ze szpinakiem i serem feta.
Mrożony szpinak do makarony z serem feta i tuńczykiem
Makaron ze szpinakiem i serem feta.
Tuńczyk w sosie własnym i czosnek do makaronu ze szpinakiem
Makaron ze szpinakiem i serem feta.
Pokrojona cebula do makaronu ze szpinakiem
Makaron ze szpinakiem i serem feta.
Pokruszony ser feta do makaronu ze szpinakiem