jakubdob

jakubdob

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Cannelloni z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pięknie prezentujące się na stole danie z warzyw

Cannelloni z warzywami

Składniki:

Cannelloni z warzywami

 

  • 8 dużych rurek cannelloni
  • 1 mała cukinia
  • po pół strąka papryki czerwonej, pomarańczowej i żółtej
  • po garści sałaty roszponki i endywii
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • oliwa
  • parmezan

Sposób przygotowania:

Cannelloni z warzywami
Cannelloni ugotować al dente, osączyć, przestudzić. Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie plasterki, a paprykę na paski. Endywię i roszponkę opłukać, osuszyć. Czosnek rozetrzeć z 2 łyżkami oliwy, skropić paprykę, cukinię i sałatę. Pozostawić na 5 min. Warzywami wypełnić cannelloni (zawijać jak roladę) , ułożyć w natłuszczonej formie, posypać parmezanem. Piec 20min w 190 stopniach C. Smacznego !