Sposób przygotowania:
cappucino
1. kawę zaparzamy w szklance wrzącej wody, studzimy. jajko i żółtka ubijamy z cukrem na parze. Odstawaimy do wystygnięcia.
2. Margarynę ucieramy, dodajemy ubite jajka, serki, na końcu wsypujemy mleko w proszku. Żelatyne rozpuszczamy w 1/2 szkl ciepłej wody, studzimy i wewamy do masy.
3. blache o wym. 36x24cm wykładamy biszkoptami. rozsmarowujemy połowę masy. wykładamy nasączone kawą biszkopty (ciasno, jeden obok drugiego). Rozsmarowujemy pozostałą masę, a na niej układamy ponownie warstwę biszkoptów.
4. Ciasto wstawiamy do lodówki na co najmniej 2h, aby stężało. Możemy posypać kakao
2. Margarynę ucieramy, dodajemy ubite jajka, serki, na końcu wsypujemy mleko w proszku. Żelatyne rozpuszczamy w 1/2 szkl ciepłej wody, studzimy i wewamy do masy.
3. blache o wym. 36x24cm wykładamy biszkoptami. rozsmarowujemy połowę masy. wykładamy nasączone kawą biszkopty (ciasno, jeden obok drugiego). Rozsmarowujemy pozostałą masę, a na niej układamy ponownie warstwę biszkoptów.
4. Ciasto wstawiamy do lodówki na co najmniej 2h, aby stężało. Możemy posypać kakao