krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Cappucino

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Cappucino

Składniki:

Cappucino

 

  • Biszkopt:
  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka kakao (czubata)
  • 1-2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 2 serki waniliowe po 150 g (Danio)
  • 1 szklanka cukru pudru (niepełna)
  • 1-2 szklanki mleka w proszku (granulowane odtłuszczone)
  • 2 kostki masła lub margaryny
  • 1-2 paczki okrągłych biszkoptów
  • 9 łyżeczek kawy cappucino (czekoladowe)

Sposób przygotowania:

Cappucino
Z podanych składników upiec biszkopt i podzielić go na dwie części. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać serki, dodawać mleko w proszku do uzyskania odpowiedniej gęstości masy . ucierać dalej do momentu roztarcia grudek mleka. Masę podzielić na 3 części. Cappucino rozpuścić w 3 szklankach wody. Biszkopt nasączamy rozpuszczoną kawą, na ciasto wykładamy jedną część masy, układamy nasączone w kawie biszkopty i ponownie masę. Przykrywamy drugą częścią biszkopta. Na wierzchu dodajemy ostatnią część masy i oprószamy lekko prawdziwą kawą.