kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Caprese z serkiem włoskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kuchnia włoska jest nieskomplikowana i pyszna. Takie jest też klasyczne włoskie caprese, które równie dobrze smakuje z serkiem włoskim zamiast klasycznej mozzarelli. Delikatna, pyszna i aromatyczna sałatka. Niebo w gębie!

Caprese z serkiem włoskim

Składniki:

Caprese z serkiem włoskim

podstawowe

Sposób przygotowania:

Caprese z serkiem włoskim

1

Serki włoskie pokroić w kostkę. Pomidory umyć (ewentualnie sparzyć, naciąć na krzyż i zdjęć skórkę), pokroić w plasterki i ułożyć na talerzu w okręgu. Skropić dobrej jakości oliwą z oliwek.

Pośrodku talerza ułożyć pokrojony serek. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Serwować z bruschettą.