Capucino

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

białka ubić dodać cukier następnie żółtka mąkę proszek delikatnie wymieszać piec ok.30 min.

Capucino

Składniki:

Capucino

 

  • jajka 1/2 szkl mąki 1/2 szkl kartoflanki 3/4 szkl cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.

 

  • każda po 250 mil 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru waniliowego 8 łyżek kawy capucino

Sposób przygotowania:

Capucino
Śmietane wraz z cukrem zmiksować,do ubitej śmietany dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl.wody.Połowę masy wlać na zimny biszkopt do reszty dodać kawę capucino rozrobioną z odrobiną wody.Wlać drugą warstwę ozdobić czekoladą i kawą.Smacznego:)