gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Capupuccino na biszkoptach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny deser , łatwy w przygotowaniu i bez pieczenia.

Capupuccino na biszkoptach

Składniki:

Capupuccino na biszkoptach

 

  • 1 paczka biszkoptów
  • 6 jajek
  • czekolada mleczna
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 3 serki homogenizowane waniliowe
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • 2 czubate łyżki żelatyny
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej

Sposób przygotowania:

Capupuccino na biszkoptach
Utrzyj 1 jajko z pięcioma żółtkami i 1/2 szklanki cukru. W drugim naczyniu utrzyj margarynę i połącz bardzo delikatnie z utartymi jajkami. Następnie dodaj serki homogenizowane, mleko w proszku i rozpuszczoną żelatynę w 1/2 szklanki przegotowanej i ostudzonej wodzie. Kawę rozpuszczalną rozpuść w szklance wody. Na blaszce układaj biszkopty nasączone w kawie, na to połowę kremu, i ponownie ułóż biszkopty. Na to wyłóż pozostałą część kremu i posyp startą czekoladą.